Arbeidsdeskundig onderzoek
Ziekte, een (arbeids)ongeval of een conflict kan aanleiding zijn om aandacht te schenken aan de balans tussen belastbaarheid en werkbelasting. Vaak is deze even verstoord. Een onafhankelijk arbeidsdeskundig onderzoek brengt de arbeidsmogelijkheden van de medewerker in kaart zodat (re-)integratie zo soepel mogelijk verloopt. In plaats van te kijken naar wat niet meer mogelijk is, ligt onze focus op datgene wat wel kan.
Waar kijken we naar?
- arbeidsvermogen
- fysieke en psychische mogelijkheden
- hulpmiddelen en voorzieningen
- belemmeringen en beperkingen
- werkplekaanpassingen
- (re-)integratie in het eigen bedrijf of daarbuiten (spoor 2)
Het arbeidsdeskundig adviesrapport biedt een (re-)integratieadvies dat voldoet aan de Wet verbetering poortwachter.
Arbeidsdeskundig advies
Voor ons is het dagelijkse kost, maar voor bedrijven kan duurzame inzetbaarheid, casemanagement of verzuimcoördinatie een uitdaging zijn. Voldoen dossiers aan de eisen van de Wet verbetering poortwachter? Hoe houd je medewerkers gelukkig, gezond en langdurig aan het werk? Zijn de juiste interventies ingezet en hebben ze het gewenste resultaat gehad?
Qonditie adviseert bedrijven over deze thema’s en toont (onder andere) met de KoBaDi-tool aan dat investeren in duurzame inzetbaarheid loont.
Ergonomisch werkplekonderzoek
‘Voorkomen is beter dan genezen’. Niets is minder waar als het gaat om arbeid en gezondheid. Uitval door (pijn)klachten tijdens het werk kan worden voorkomen door een ergonomisch werkplekonderzoek.
Tijdens een ergonomisch werkplekonderzoek observeren we alle variabelen zoals de werkplek, werkhouding, werktechniek, meubilair, werkwijze en afwisseling in taken, werktijden etc. Aan de hand van deze analyse stellen we een aanbevelingsrapport op zodat klachtenvrij werken weer mogelijk wordt.
Preventief. Curatief. Individueel of voor de hele afdeling. In welke sector dan ook. Al onze inspanningen zijn gericht op het verbeteren van de gezondheid van medewerkers en verminderen van uitval.
Workshops en trainingen
Wil je ervaren welke kennis en ervaring Marnix heeft als arbeidsdeskundige? Welke visie hij heeft op het gebied van arbeid en gezondheid? Hoe hij dit koppelt aan thema’s als duurzame inzetbaarheid en werkgeluk?
Of wil je meer informatie over stressmanagement en burn-outpreventie, leefstijladvies, ergonomie of audiologie. Ook die expertise kunnen we meenemen tijdens een training, workshop of lezing!